sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Lourdes
Soort: groepsreis, rondreis   Reisduur: 6 dagen

Lourdes is de grootste katholieke bedevaartplaats in Frankrijk. In 1858 verklaarde Bernadette Soubirous, toen een 14-jarig meisje, tussen 11 februari en 16 juli verschillende verschijningen te hebben gezien van de Heilige Maagd Maria in de verre grot van Massabielle. De rooms-katholieke kerk heeft meer dan 60 verschillende wonderbaarlijke genezingen erkend. Het hele jaar door komen pelgrims uit heel Europa, maar ook uit andere delen van de wereld, naar het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes om er te bidden en zich te laven aan het bronwater van de grot waaraan heilzame kwaliteiten toegedicht worden.

Prijzen vanaf
€ 599,-
Dagplanning reis
  • 1ste dag: België - Angoulême
    Angoulême: AVONDMAAL
    Via Sint-Niklaas over de snelweg naar Kortrijk. Gelegenheid tot ontbijt. Langs de Autoroute de Nord naar Parijs, rondom de lichtstad richting Orleans: de stad van Jeanne d’Arc, aan de Loire. Gelegenheid tot middagmaal onderweg. Aankomst in Angoulême. Avondmaal en logies.
  • 2de dag: Angoulême-Lourdes
    Lourdes: VOL PENSION
    Bezoek aan de kathedraal van St. Pierre in Angoulême. Vertrek naar Lourdes. Na het middagmaalbezoek aan de heiligdommen en mogelijkheid tot stadwandeling. Na het avondmaal gelegenheid tot het bijwonen van de kaarsjesprocessie. Avondmaal en logies in het hotel in Lourdes.
  • 3de dag: Excursie Pont d'Espagne & Bartrès
    Lourdes: VOL PENSION
    In de voormiddag naar de Pyreneeën met de watervallen van Pont d’Espagne. We houden hier halt om ons lunchpakket te nuttigen en te genieten van de prachtige natuur. ‘s Namiddags maken we een uitstap naar Bartrès en bezoeken we de hoeve waar Bernadette verbleef als schapenhoedster. Daarna volgt een mooie rit door de streek en terug naar Lourdes.
  • 4de dag: Excursie Gavarnie
    Lourdes: VOLPENSION
    In de ochtend maken we een onvergetelijke uitstap naar Gavarnie. Gelegenheid tot wandeling, al dan niet te paard of per muilezel, naar het beroemde Cirque de Gavarnie met de 422 meter hoge waterval. In de namiddag vrije tijd en mogelijkheid tot het bijwonen van de ziekenprocessie. Avondmaal en logies in het hotel.
  • 5de dag: Excursie Biarritz
    Lourdes: VOL PENSION
    Vandaag bezoeken we Biarritz. De geschiedenis van Biarritz heeft er voor gezorgd dat er een ongelooflijke verscheidenheid is aan gebouwen: van een Orthodoxe Kerk, een Byzantijnse Kapel tot een middeleeuwse villa in Art Deco stijl. We krijgen hier de tijd om heerlijk te wandelen, shoppen of een museum te bezoeken. We rijden terug naar het hotel voor het avondmaal en logies.
  • 6de dag: Lourdes - België
    Lourdes: ONTBIJT
    Na een vroeg ontbijt vatten we de terugreis aan. Via Franse en Belgische autosnelwegen, met onderweg gelegenheid tot middag- en avondmaal, terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

    Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel

Hotel Les Rosiers *** 

Quality Hotel vlakbij de Grot van Lourdes en de heiligdommen. Aangenaam en volledig gerenoveerd hotel waar ze u in het Nederlands ontvangen. Alle kamers met (stort)bad en toilet. Zeer verzorgde keuken.

Kamertypes:
Type 2A:
standaard kamer 2p
Type 1A: standaard kamer 1p

Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Zo
2 augustus 2015
Halverwege
€ 599,-
Do
1 oktober 2015
Halverwege
€ 599,-
Optionele npersoonskamer: + € 25,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie

INBEGREPEN

• De reis per luxe touringcar “First Class” met bar, toilet, video/dvd en airconditioning

• Verblijf op basis van volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag

• Alle in het programma vermelde rondritten

• Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.

• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeurs


NIET INBEGREPEN

• Alle dranken en persoonlijke uitgaven

• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)

• Toeristentaks per persoon per nacht

• De reis- en annulatieverzekering


REISDOCUMENTEN

• Identiteitskaart


MUNTEN

• Euro’s