sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Bordeaux vliegbus
Soort: groepsreis, vlieg-busreis   Reisduur: 4 dagen

Het beste van de Bordeaux regio proeven en beleven!
Bordeaux, de stad van de wijn, vijgen en kaas. Het behoort tot die steden die u beslist gezien moet hebben! Deze Zuidfranse havenstad heeft een eeuwenoude geschiedenis, prachtige bouwwerken en een voortreffelijke keuken!

Kom mee met ons en ontdek de mooitse plekjes van deze stad, proef haar lekkere wijnen en speel zelf leerling oenoloog!

Bekijk ook onze busreis naar Bordeaux

 

Prijzen vanaf
€ 1369,-
Dagplanning reis
  • 1ste dag: Saint-Emilion
    Bordeaux: MIDDAGMAAL
    Vlucht naar Bergerac. U wordt ontvangen door uw Nederlandstalige gids bij aankomst in Bergerac. We rijden vandaag naar Saint-Emillion voor een bezoek en degustatie aan een wijngaard van Château Beauséjour Bécot, Château Soutard, Château Canon, De Ferrand of la Dominique. We lunchen in het dorp van Saint-Emilion. Een privé gids zorgt ervoor dat we de middeleeuwse stad van Saint-Emilion en zijn ondergrondse schatten ontdekken. Na dit bezoek houden we een rondrit doorheen de Saint-Emilion streek met grote namen zoals Petrus, Cheval Blanc, Figeas, Angélus, Ausone,… Richting Bordeaux naar ons hotel. Vrij avondmaal.
  • 2de dag: degustatie & wijn samenstellen
    Bordeaux: HALF PENSION
    Na het ontbijt worden we opgehaald voor een dag naar de wijngaarden van Les Graves en de Médoc. Bezoek en degustatie van een Cru Classée Pessac Léognan zoals Château Carbonnieux, Pape Clément, Smith-Haut Lafitte,… Vervolgens rijden we verder naar de wijngaarden van de Médoc. Audrey Thomas, eigenares van de château Reverdi, ontvangt ons in haar atelier voor een presentatie en degustatie van de voornaamste druivensoorten van de Médoc (Cabarnet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot). Hierna is het aan ons om zelf onze wijn samen te stellen en de leerling oenoloog te spelen. Lunchbuffet op het domein. Na onze lunch volgt er een bezoek en degustatie van een Grand Cru Classé de Pauillac zoals Château Pichon Longueville Baron, Château Lynch Bages of een Margaux zoals Château Desmirail, Château Prieuré Lichine. Terugrit naar het hotel, vrij avondmaal en logies.
  • 3de dag: Bordeaux
    Bordeaux: HALF PENSION
    Na het ontbijt worden we opgewacht door onze gids voor een wandeling in de stad Bordeaux. We ontdekken de schitterende architectuur van de stad. Ook een bezoek aan een typische markt mag niet ontbreken. Tegen de late voormiddag vertrekken we naar de Sauterne. Lunch in een typisch restaurant van een wijngaard. Inwijding in deze uitzonderlijke wijn tijdens een bezoek en degustatie van een Grand Cru zoals Château Suduiraut, Guiraud, Rayne Vigneau, Clos Haut Peyraguey,… Tegen de late namiddag terug naar ons hotel. Logies en vrij avondmaal.
  • 4de dag: terugvlucht België
    Bordeaux: ONTBIJT
    Na het ontbijt rijden we richting Bergerac voor onze vlucht terug.

    Nota: De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.
Ons verblijfhotel
Verblijfhotel te Bordeaux (of gelijkwaardig):

Hotel Le Quality Bordeaux***
Het Quality Hotel Bordeaux Centre is gevestigd in een oud herenhuis uit de 19de eeuw en ligt vlak bij de levendige wijk Saint-Pierre. Het wordt omgeven door restaurants en boetiekjes. Dit hotel biedt moderne kamers in rode en witte tinten en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flat screen-tv en een Nespresso-koffiezetapparaat. Alle kamers zijn bereikbaar met een lift. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in het Quality Hotel Bordeaux Centre. U kunt ontspannen en genieten van een drankje in de loungebar van het hotel.

Kamertypes:
Type 2A: standaard kamer 2p
Type 2B: standaard kamer 3p (derde bed kan bijzetbed zijn)
Type 1A: standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Vr
25 september 2015
Halverwege
€ 1369,-
Optionele éénpersoonskamer: + € 58,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• Vlucht Bergerac heen en terug
• Uitstappen per autocar ter plaatse
• Verblijf op basis van half pension vanaf het ontbijt de tweede dag tot het ontbijt de laatste dag (lunch op dag 1,2, en 3)
• Wijnhuizen bezoeken met degustaties
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Alle taksen zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur ter plaatse

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Avondmalen
• Toeristentaks per persoon per nacht
• Transfer naar Rotterdam vanuit Gentbrugge, Antwerpen Crowne Plaza, Park & Ride St.-Job: € 10 per persoon per traject, Vilvoorde: € 15 per persoon per traject.

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s